DAZZBE
  • Naše smečka
    • DoTazz Valkar
    • Brave to fly Verline
    • Žeryk
    • V našich srdcích >
      • Darshi et Ailo
  • Úvod
    • O mně
  • Novinky
  • Štěňátka
    • O nás a chovu
  • Odchovy
    • Vrh A
  • Aktivity
  • Kontakt
  • Galerie

Jak pamlskový svět nový rozměr dostal

6/7/2017

 
Picture


​Všichni pejskaři, kynologové a páníci mi dají jistě za pravdu, že najít ty pravé pamlsky pro svého miláčka dá pořádnou fušku. Takové, které mu nejen budou chutnat na tolik, že ho budou motivovat ke cvičení, ale také takové, které budou vhodné svou strukturou, měkkostí i vlhkostí. Zkrátka použitelností při výcviku i výchově našeho psího parťáka.

Já sama u svých psů nejčastěji používám nějaké vařené maso nebo vnitřnosti, občas psí salám „Montík", a pokud jsem nenachystaná na trénink, vlítnu pro blok eidamu. To jsou naše nejčastější odměny.

Spousta lidí ale doma psíkům chystá pamlsky domácí. Nikdy jsem svým psům domácí pamlsky nepřipravovala. Neměla jsem čas a když už byl čas, nebyla síla. Nedávno se mi ale stalo, že byl čas, byla síla a tak jsem se hecla a skočila jsem do řeznictví pro játra. Konečně i já vyzkouším svým psům upéct takové pamlsky, po kterých se všichni psi mohou utlouct.

Játrové sušenky těšte se!!! Nachystala jsem si všechny ingredience a dala se do díla. Játra je nutno rozmixovat. Nejprve jsem je dala do nádobky mixéru, který jsem následně pustila. Nic se nedělo a játra téměř neporušená stále v mixéru čekala na pokoření. Takže nic, tudy cesta nevede! Nachystala jsem nádobku jinou a vzala tyčový mixér. Úspěch na sebe dlouho čekat nenechal. Ohromena svou úžasností jsem rozmixovala celkem 0,5 kg jater. Odvážila 0,5 kg ovesných vloček, z nichž jsem cca půlku také rozmixovala. Přimíchala jsem majoránku, 2 stroužky česneku, 3 vejce a pro vylepšení a samozřejmě také proto, že mi to jablko už v kuchyni strašilo, jsem rozmixovala i přidala i ten přebytečný kus ovoce. Všechno jsem promíchala a vytvořila hmotu, kterou jsem následně vyklopila do plechu na pečící papír, rozetřela a krásně „do zlatova" pekla 20 minut při 200°C v troubě. Ještě teplé jsem je hned nakrájela na požadované kousky. Po vychladnutí jsem si část nechala v ledničce a zbytek dala do mrazáku. Pár sušenek jsem si vzala k sobě, že ozkouším, jestlipak projdou psím radarem.

Hodně dlouho jsem nezažila to, co v ten moment, když jsem sušenky u sebe měla poprvé. Kdyby Tazz mohl, tak by se postavil na hlavu a orážel ušima jen proto, aby sušenku získal. Několik hodin za mnou chodil jako ocásek a visel na mě pohledem. Také si vyzkoušel, jestli ze mě pamlsky nedostane štěkotem. Sušenky se rázem dostaly na totální vrchol Tazzova pamlskového světa a já už vím, že číslo jedna není Montík, ale s láskou pečené játrové sušenky!

Recept:

0,5 kg jater (rozmixovat)

0,5 kg ovesných vloček (polovina rozmixovaná)

3 vejce

2 stroužky česneku

Majoránka

(Jablko)

Vše smíchat do jedné hmoty a potom péct při 200°C 20 minut.

Dobrou chuť!! 

Picture
Picture

    Archiv

    June 2017

    Kategorie

    All
    Výživa A Krmení Psů

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Naše smečka
    • DoTazz Valkar
    • Brave to fly Verline
    • Žeryk
    • V našich srdcích >
      • Darshi et Ailo
  • Úvod
    • O mně
  • Novinky
  • Štěňátka
    • O nás a chovu
  • Odchovy
    • Vrh A
  • Aktivity
  • Kontakt
  • Galerie